Kuka olen?

Päivyt Suhonen, Raisio

Työskentelen arjessa psykoterapeuttina, sairaanhoitajana ja pienyrittäjänä. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti lapset, perheet, pitkäaikaissairaat ja vammaiset henkilöt, he ovat osa arkeani.

Asun perheeni kanssa Hulvelan alueella. Perheessäni on aviopuoliso, 4 sijaislasta ja 2 koiraa. Omat 4 aikuista lastani ovat kaikki kasvatus-sosiaali-terveysalalla. Lisäksi joukkoamme ilostuttaa usein 3 lastenlasta, jotka ovat päiväkoti ja ala-asteikäisiä. Äitini ja anoppini kautta tutuiksi ovat tulleet myös eläkeläisten ilot ja huolet. Mieheni on ennen työkyvyttömyyseläkettä toiminut rakennusalalla, jolloin itsekin innostuin siitä alasta. Vähiten olen kouluttautunut talousasioihin, mutta kokemusta niistäkin on pienyrittäjänä jo 20 vuoden ajalta. 

Olen täällä Raisiossa vapaa-ajan lautakunnan varajäsen ja toivon saavani tulevaisuudessa lisää uusia luottamustoimia. Järjestö-yhdistyskentällä olen ollut aktiivinen koko ikäni. Tällä hetkellä toimin hallituksen jäsenenä Raision seudun kokoomusnaisissa sekä Varsinais-Suomen kokoomusnaisissa. Lisäksi toimin hallituksen jäsenenä Varsinais-Suomen perhehoitajissa, Varsinais-Suomen lasten edunvalvojissa ja Raisio seudun sydänyhdistyksessä.

Käytän suuren osan vapaa-ajastani vapaaehtoistyöhön niin lasten kuin myös aikuisten parissa. Kuulun moneen eri vapaaehtoisjärjestöön ja ryhmään.

Tällä hetkellä toimin hallituksen jäsenenä Raision seudun kokoomusnaisissa sekä Varsinais-Suomen Kokoomusnaisissa.

Työskennellessäni olen…

Ratkaisukeskeinen puurtaja. Rakastan haasteita ja ongelmia. Ratkaisukeskeisenä ihmisenä alan pohtimaan niihin ratkaisuja ja erityisesti eri vaihtoehtojen puntarointia ennen päätöksen tekoa. Luonteeltani olen sovitteleva. Päätösten tekeminen on minulle helppoa, kunhan faktat ovat selvillä. Pyrin tarjoamaan vastauksia ja ideoimaan uutta. Esimerkiksi kunnallisten palveluiden järjestämisessä tulee olla tasapuolinen, huomioiden niin käyttäjät kuin myös asuinalueet.

Avoin. En panttaa tietoa ja keskustelen mielelläni päätettävistä asioista ennen päätöksentekoa. Minulle ei ole vaikeaa tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen.

Kokonaisuuksien hahmottaminen. Vahvuuksiani on nähdä asioiden välisiä suhteita, ja tarkastella asioita pidemmällä aikavälillä. Se, mitä tänään päätetään voi vaikutuksina näkyä vasta monien vuosien päästä. Olen sitoutunut pohtimaan päätöksiäni lapsen edun näkökulmasta.

Monesta kiinnostunut. Olen kiinnostunut laajasti monista asioista. Erityisesti  yrittäjyys-, sosiaali- ja terveysasiat sekä kasvatus- ja opetusasiat ovat minulle ammatillisesti tutumpia, mutta kuntalaisena minua kiinnostavat kaikki kunta-asiat.

Kiireinen. Pidän huolen perheestäni, ajankäyttöäni helpottaa se, että työskentelen paljon kotona. Erilaiset luottamustehtävät ovat minulle tärkeitä, ja tunnen jaksavani arjessa paremmin, kun ympärilläni on monipuolisesti kiinnostavia asioita.